Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Scout_duck

20. 9. 2009 10:57
"No ten na to vypadá"

Tuhle jsem se vracel ze zkoušky vlakem, před nádražím v obleku procházím lidmi a přistupuje ke mně nějaký chlápek. Povídá něco o přispění na Dětský domov a děti v nouzi. Kromě toho, že už na dálku jsem na něj koukal a připadal mi nějaký divný jsem si vzpomněl, že v peněžence mám jen dvoustovku a tisícovku a pak asi tři koruny. Odpovídám, že nemám drobné a pokračuji dál, aniž bych se zastavil.

Charitativní, nebo "charitativní" pracovník se zasměje a jeho kolega prohlásí na celou ulici "No ten na to vypadá".

Copak oblek je zárukou toho, že u sebe mají lidé peníze? A jejich naprosto nepřiměrená reakce mne prakticky utvrdila v tom, že to jsou zloději co zneužívají důvěru lidí.

0 0
možnosti
NJ

Nedobík Josef

21. 9. 2009 2:29
Re: "No ten na to vypadá"

A jak si dopad u tý zkoušky  ?8-o

0 0
možnosti
IK

mejsehezky

20. 9. 2009 8:06
O nadacích

se toho napsalo spoustu, myslím si, že všechno by se mělo dělat jinak..

http://mejsehezky.webovka.eu/documents/blog.php?title=druh%C3%BD-pohled&entry_id=1253108045

0 0
možnosti
S

stella.a

18. 9. 2009 21:25
Nepřspívám

Dřív jsem na ulici sem tam něco přispěla, ale za poslední roky nic. Je jich hrozně moc a jsou čím dál drzejší - nedávno pubertální slečna (snad arcidiecézní charita?) zblízka vyřvávala na lidi na zastávce na karláku - "to vážně nikdo nemáte třicet korun???"

Jediné na co pravidelně a ráda přispívám je kočičí útulek.

0 0
možnosti
F

fildicka

24. 9. 2009 10:34
Re: Nepřspívám

to stella.a: Presne. Nejvic me irittujou sbirky, kde mladi, leckdy i navleceni do skautskyho, stoji u eskalatoru a pubertacky vyrvavaji, ze bych je pretahla klackem. Specialne Staromestka je na tenhle "urvany charitativni ksindl" proslula. Mladi mili lide, vas nezminuji:))

0 0
možnosti
E

eAA00

18. 9. 2009 15:00
Nedávám

Na charitu nedávám NIC, mám to jednodušší, protože jezdím do práce autem.Své pravidlo jsem porušil 2x, jednou jsem z ciziny poslal peníze na povodně /které se mou blbostí ztratily cestou/ a na New Orleans, jelikož USA posílají pořád a všem, tak jsem jim to chtěl v malém vrátit. V případě žebrajících studentíků na sebehumánnější věc jsem zatvrzelý, když stát platí různé sociálky a podpory prakticky téměř celé národnostní menšině z mého platu, pak  já nemám povinnost látat díru ve zdravotnictví, která tím vznikla. Vyléčena nakonec byla i má manželka, když posílala za nás dárcovské SMS Hanákovi do Kuřete na "naše" děti v dětských domovech. Zhruba po třech měsících proběhla reportáž v TV, jak si rodiče, čečenští ekonomičtí emigranti, pochvalují nakoupené dárky pro své děti z konta Kuřete8-o

0 0
možnosti
PS

Petr-007

18. 9. 2009 11:44
Žebrakum prispivam,

ale narodil od autorky clanku nemam moc rad ty oficialni, s razitkem, plnou moci a placenym aparatem uredniku za zady. Z žebrani a milosrdenstvi udelali regulerni kseft.

Mam lepsi pocit, kdyz prispeji konkretnimu bezdomovci, ktery si treba za me penize koupi pivko pro ulehceni tezkeho zivota, nez pri vyhozeni penez, ktere se snazi vyzebrat na prvni pohled dobre zabezpeceni, prace schopni profesionalni zebraci z ruznych sbirek. Ono uz o necem svetsi to, ze spolek zebraku ma webove stranky .

0 0
možnosti
JV

Scout_duck

20. 9. 2009 10:59
Re: Žebrakum prispivam,

Takhle ty bezdomovce jen podporujete v tom co dělají. Tedy nic. Raději ho pošlete na Úřad práce, té je ve městech dost.

Žebrákům v Praze zásadně nic nedávám a to ani u nás v Hradci, ale tady jich není tolik. Pracovat a tedy vydělat si peníze a přispět do společnosti v takhle velkých městech jde.

0 0
možnosti
DM

PŠR

18. 9. 2009 11:01
Přispívám občas...

...a vždy si dávám pozor na to komu. Studenti/dobrovolníci se většinou jen ulejvají ze školy a označení mají strčené v tašce, donutím je si to připnout a dodat sbírce vážnost. Jiní zase začínají větu hodně primitivně: Nechcete pomoci dětem? Nechápu, proč jste tedy její plnou moc nechtěla nakonec vidět, proč jste s tím nic neudělala a dnes se jen pošklebujete. Třeba ta dívka vypadala jen blbě a snažila se i v době, kdy to jiní nedělají. Proč jste jí nic neřekla, když jste se podruhé potkaly? Bohužel vaše školácká slohovka vzbudí jen negativní ohlasy a upevní názory těch ignorantů, kteří považují dobročinnou činnost za jednání "socek" a ještě navíc pro lidi, kteří "se nedokážou postarat sami o sebe". Sami přitom dokážou utratit denně zcela zbytečně hodně velké peníze...Rv

0 0
možnosti
RB

erben3

18. 9. 2009 10:39
.

Nepřispívám na nic, max. koupím měsíček v  té akci proti rakovině, která jednou za rok probíhá. Mně taky nikdy nikdo na nic nepřispěje a na všechno si musím vydělat. Kdyby různí grázlové nerozkradli tuhle zemi, bylo by na opuštěné děti i na další podobné věci.

0 0
možnosti
S

simwies

18. 9. 2009 10:27
Charita ano ale ...

Já sice tak špatnou zkušenost jako vy nemám ale slyšel jsem že i v některých případech, kdy se nejedná o podvod, tak z těch různých prodávaných pajduláčků dostane určitá procenta výrobce, další procenta prodávající a na skutečnou pomoc potřebným putuje třeba jen 30 % - 50 % vámi věnované částky. Proto raději nepřispívám na ulici ale posílám peníze složenkou adresně na vybrané charitativní instituce.

0 0
možnosti
ID

qualcom

18. 9. 2009 9:21
charita

nepřispívám od záplav z 97,kdy jenom v Olomouci úředníci rozkradli 20mil.,televize,pračky atd., co měli dostat lidé z Troubek,Bochoře atd. se nejdříve vybavily domácnosti úředníků a co potom zbylo to odvezli vytopeným, jenom jeden nenažranec kradl přímo peníze na falešný faktury cca 1,5mil.

0 0
možnosti
T

tupedlato

18. 9. 2009 7:55
Nepřispívám na nic

Protože 25% odebraných z mého platu každý měsíc považuji za dost velký příspěvek na všechno.

0 0
možnosti
PH

jmen0.prijmeni

18. 9. 2009 9:06
Re: Nepřispívám na nic

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik