Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dankerk

17. 9. 2009 14:43
Tak,tak

máme u nás ve městě paní,která uspořádala sbírku svému těžce postiženému synu.Syn celé dny leží na posteli a máma chodí po barech a ze sbírky si zařidila byt.Kamarádka tam chodí s klučinou cvičit a mockrát se jí stalo,že máma nebyla doma nebo neotevřela.Přitom,by měl klučina velkou šanci při intenzivní rehabilitaci sám přelézt na vozík.Kamarádka říká,že si ona matka doma záměrně pěstuje mrzáka pro peníze a sociálku to příliš nevzrušuje

0 0
možnosti
TV

tomtop

17. 9. 2009 15:09
Re: Tak,tak

to je nechutné.

0 0
možnosti

CART09

17. 9. 2009 14:39
překvapení?

A to Vás ještě po těch letech překvapuje?

0 0
možnosti
MP

mpscz

17. 9. 2009 14:36
Já přispívám akorát ZOO

Charity peníze stejně prošustrují a potřebným se peníze od nich nedostanou.

Na charitu tak jako tak přispívám každý měsíc a není to malá částka (je to ta částka s názvem SP na výplatní pásce)...

0 0
možnosti
P

pavwla

17. 9. 2009 14:41
Re: Já přispívám akorát ZOO

ja i materialne, treba do utulku, ale pravidelne davam i na kytickovy den, zivot detem nebo svetlusku, prislo mi, ze je fer dat, kdyz muzu.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

17. 9. 2009 14:33
Třeba je ta slečna z dětského domova.

Pokud je z dětského domova a rozdělí se o výdělek se spoluchovanci, tak Vám přece vůbec v ničem nelhala.

0 0
možnosti
L

lesicatko

17. 9. 2009 15:34
Re: Třeba je ta slečna z dětského domova.

A trebárs sa tam chystala :)

0 0
možnosti
PH

poutník Hroch

17. 9. 2009 14:28
Co je trapného na zjišťování souvislostí?

Myslím, že je naprosto v pořádku, že se zajímám o to, kdo peníze vybírá a na co. Lidé jsou pro peníze ochotni udělat i horší věci. Nemám rád zástupy dětí postávajících v podchodu metra, dokonce se mi nelíbí ani prodejkyně NP, vykřikující do zblbnutí "kupte si prosím, nové číslo, dobrý den, nový prostor, kupte si prosím" a pak telefonuje z mobilního telefonu. Nemám rád nadace, které "prožerou" hodně z toho, co vyberou od lidí. Nemám rád lidi, co nabízejí pitominy za peníze na dobrou věc. Prostě to dělám jinak a mám z toho dobrý pocit. V každém případě, trocha podezíravosti je na místě. Zajímejte se o ty, kteří chtějí dělat dobro, charitu, dobročinnost. Proč to dělají a za kolik. Ptejte se jich a žádejte odpovědi.

0 0
možnosti

Gaspard

17. 9. 2009 14:24
Podvody s charitou

byly, jsou a budou. Proto je nejlepší věnovat svoji pomoc (ať už finanční, materiální nebo jinou) přímo potřebnému (dětskému domovu, organizaci, církvi a pod.) a ne je dávat nějakému byť i oštemplovanému žebrákovi na ulici. To je jediný způsob, jak podobné podvody alespoň částečně eliminovat. Podstatně horší je ale legální parazitismus na charitě, jako jsou "provozní náklady" různých nadací, státního aparátu a pod., kde se z darovaných peněz ztrácí podstatně větší částky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2961x
Vystudovala VOŠ publicistiky a Mediální studia na Fakultě sociálních věd UK. Miluje sushi, Queeny, kulečník, zvuk baskytary a všechny chlupaté živočichy, hlavně své dva kočičí kožichy - Jáchyma a Gitu.

Seznam rubrik